První pomoc - školení a výcvik



Snažíme se dělat vše proto, aby účinná prevence předcházela vzniku úrazů a poranění. Nicméně nikdy nelze vyloučit situaci, kdy bude potřeba účinná a kvalifikovaná první pomoc. Ze zkušeností víme, že účinná první pomoc přijde vhod hlavně v případech, kdy váš podnik nebo místo práce nejsou zrovna v místě, které sousedí s nemocnicí nebo které není ve snadném dosahu infrastruktury integrovaného záchranného systému zajišťující první pomoc.

Nezřídka se stávají případy, kdy profesionální první pomoc z důvodu momentálních dopravních nebo povětrnostních podmínek dorazí až desítky minut od okamžiku úrazu nebo zranění. Pokud není zranění rovnou smrtelné, rozhoduje se v těchto minutách o osudu zraněné osoby a účinná první pomoc je tak k nezaplacení. Účinnou první pomoc však obvykle zvládnou ti, kdo jsou na takovou situaci připraveni, vycvičeni a vybaveni. K tomu směřuje náš výcvik pro první pomoc.

Kurz je určen jako základní norma pro první pomoc ve firmách, pro zaměstnance, kteří se potřebují naučit poskytovat první pomoc, nebo kteří jsou určeni zaměstnavatelem k tomu, aby poskytli první pomoc všude tam, kde to bude potřeba. Seznámíme Vás s postupem při poskytování první pomoci ať už v samotné společnosti, služební cestě nebo při dopravní nehodě. Každý z nás se může jednou dostat do situace, kdy bude nutné pomoci nebo bude potřebovat on sám pomoci a pak je každá vteřina důležitá. Dokážete rozlišit a řešit život ohrožující situace? Pojďte se s námi naučit jak jednoduše a efektivně poskytnout první pomoc. Je to přeci tak jednoduché.

Délka kurzu (školení) pro první pomoc: 4 až 8 hodin
Počet účastníků: max. 15 osob
Používané pomůcky: Modelové situace, Tematická videa, Resuscitační model, WATER-JEL Training Burn Kit

Školení je prováděno profesionálním školitelem.

Pokud zvažujete výcvik nebo školení pro první pomoc, kontaktujte nás na hotline(zavináč)riscon.cz.

***
release 3.58, (c) 2014-2024 RISCON s.r.o.