Služby BOZP


Profesionální služby v oblasti BOZP, tedy bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, poskytujeme již téměř 20 let. Bohužel se však stále ještě setkáváme se situacemi, kde ochrana zdraví a přijatelných pracovních podmínek zaměstnanců zdaleka neodpovídá současným možnostem a trendům.

Integrální součástí našich služeb BOZP není jenom nalézat potíže, ale tam, kde je to možné, i navrhovat přijatelná řešení, která nebudou jen zvyšovat náklady, ale mohou přispět ke zlepšení např. produktivity práce, redukci nákladů v jiných oblastech apod.. Tím naše služby BOZP pomáhají organizacím v podstatě bez ohledu na jejich velikost nebo odvětví.

Prevence rizik Systémy řízení Požární prevence
Prevence rizik patří mezi základní služby BOZP, které na základě smluvního vztahu poskytujeme. Pokud jste organizace s počtem 25-ti nebo více zaměstnanců, platí podle platných právních předpisů povinnost zaměstnavatele zajišťovat úkoly v prevenci rizik, tedy služby BOZP, prostřednictvím odborně způsobilé osoby, pokud zaměstnavatel sám není k tomu odborně způsobilý. Totéž platí i pro organizace menší, pokud k tomu nemají tzv. "potřebné informace".
Zjistit více...
Systémy řízení bezpečnosti práce jako další služby BOZP přicházejí zpravidla v okamžiku, kdy se organizace snaží jednak ochránit své lidské zdroje a majetek před nežádoucími událostmi, jako jsou úraz, nemoc nebo požár, neboť tyto události mohou velmi snadno zlomit rostoucí trend uskutečněný uspokojováním potřeb zákazníků. Dalším motivátorem využít tyto služby BOZP může být srovnání pomyslné laťky v oblasti bezpečnosti práce se sesterskými podniky mezinárodně operující společnosti. Zavést skutečně účinný a funkční systém řízení bezpečnosti práce však není jednoduché, a tam někde začínají naše služby BOZP.
Zjistit více...
Skoro denně se ve večerních zprávách objeví reportáž z nějakého průmyslového požáru, požáru podnikatelské provozovny nebo skladu. Tato smutná skutečnost je bohužel v drtivé většině případů podtržena faktem, že k těm obvykle velkým škodám šlo zabránit dodržením snadného a mnohdy nic nestojícího elementárního pravidla, o němž by ten, kdo by využíval naše služby BOZP, pravděpodobně věděl. Vedle škod na majetku dochází velmi často k ohrožení zdraví zaměstnanců a dalších zúčastněných osob, k ohrožení zdraví hasičů nebo jiných členů zasahujících jednotek.
Zjistit více...
Zpracování dokumentace Školení Asistence při úrazech, nehodách,...
Pracovně bezpečnostní, případně požární dokumentaci, lze zpracovat (stejně jako mnoho jiných věcí) dobře, rychle a levně. Bohužel lze vždy dodržet jen dva z uvedených tří způsobů. Variantě "rychle a levně" se úmyslně vyhýbáme, neboť výsledek takové "služby BOZP" obvykle nevede k lepší prevenci úrazů, nemocí z povolání a požárů, ani nepomůže při potenciálních soudních sporech, zákaznických nebo jiných auditech, a už vůbec nepřispěje k tomu, aby takové dokumentaci rozuměli ti, kteři ji mají používat nebo se jí řídit, pokud už ji vůbec vzali do ruky a přečetli.
Zjistit více...
Nesčetněkrát jsme se při poskytování naší služby BOZP setkali s požadavkem, kdy někdo požadoval na zavolání tzv. "školení bezpečnosti práce" pro své zaměstnance. Skutečnost je však v drtivé většině případů taková, že obsah školení je nutné nejprve přizpůsobit podmínkám a okolnostem, které jsou pro danou firmu, společnost, organizaci apod. obvykle unikátní. Informace a pokyny, které se formou školení dostanou k zaměstnancům, musí nutně odrážet podmínky, zařízení, nebezpečí, rizika apod., objevující se na předmětném pracovišti nebo pracovištích. A o tom právě naše služby BOZP jsou.
Zjistit více...
Pokud již k úrazu nebo něhodě dojde, lze mohdy jen těžko (někdy ani vůbec) zmírnit způsobené následky. Nicméně je možné důsledným vyšetřením a zkoumáním struktury příčin dojít k závěrům, které mohou pomoci s jejich vyloučením napříště tak, aby se podobná událost nemohla opakovat. To patří mezi naše standardní služby BOZP. Nezřídka je také potřeba kompetentní asistence při jednání s oficiálními vyšetřujícími orgány a institucemi, a to již ve fázi oznamování takových událostí.
release 3.58, (c) 2014-2024 RISCON s.r.o.