Typická řešení

Malá firma, živnostník Poskytovatel služeb BOZP, PO,... Středně velká organizace
Jde malý počet zaměstnanců, nicméně je potřeba udržovat základní informace a agendy nejpozději od okamžiku, kdy dojde k zaměstnání prvního zaměstnance, hlídat termíny kontrol, zkoušek a revizí používaných technických zařízení, přičemž jejich počet je snadno zvládnutelný jednou osobou.
Obvykle nejsou prostředky na vlastní serverovou infrastrukturu ani na její provozování, což mohou být přinejmenším statisíce korun.
RISCON - Public Cloud je službou, která i takto malým firmám umožňuje využívat výhod velkých a nákladných řešení za cenu srovnatelnou s poplatky za mobilní telefon.
Systém RISCON nabízí jedinečnou možnost využití jako společná platforma pro klienty poskytovatelů těchto služeb. Varianta RISCON - Public Cloud jim umožňuje prakticky se zanedbatelnými náklady vytvořit tzv. projekt, jehož součástí může být v podstatě neomezený počet zpracovávaných firem a díky redukované partnerské sazbě se může RISCON stát jak zdrojem úspor, tak i zdrojem příjmů. Partnerské uživatelské účty lze poskytovatelem zcela ovládat a přeprodávat dál jednotlivým klientům. To, co by jinak stálo léta vývoje, testování a s tím souvisejících nákladů, můžete mít k dispozici za pár minut. Máte desítky nebo stovky zaměstnanců. Velikost zcela jistě vyžaduje přítomnost osoby odborně způsobilé v prevenci rizik a zároveň je problematika již tak široká, že všechny související agendy obvykle nemohou být v kompetenci jediné osoby. Část agendy vede personální oddělení, část má na starosti osoba odborně způsobilá v prevenci rizik a nezřídka vstupují do hry systémy řízení. Možnost sdílení informací z několika nebo mnoha na sobě nezávislých míst je zásadní.
To vše dokáže služba RISCON - Public Cloud snadno podporovat. Stávající instanci databáze Oracle (11gR2 nebo vyšší) lze případně aplikací RISCON dále zhodnotit.
Velká organizace Nadnárodní organizace Instituce a úřady
Počet zaměstnanců překračuje 1000 osob. Tato velikost vyžaduje detailnější diferencování odpovědností za jednotlivé agendy a s největší pravděpodobností bude vyžadovat aktivní roli středního managementu, neboť není v silách jednotlivců udržovat záznamy o všem, o čem je potřeba záznamy udržovat s ohledem na příslušné právním požadavky. Do takových podmínek je ideální ERP systém RISCON - Private Cloud, kdy můžeme na klíč dodat jak samotnou aplikaci, tak i případně potřebnou infrastrukturu včetně hardware.
K dispozici je sada doprovodných služeb, jakými jsou školení uživatelů na místě, import nebo migrace dat ze stávajících informačních zdrojů, možnost napojení na jiné stávající informační nebo portálové systémy zákazníka.
Organizace takových rozměrů dnes dokážeme uspokojit pouze částečně, a to hlavně z toho důvodu, že systém RISCON momentálně disponuje jen českým uživatelským rozhraním. Nicméně již teď je díky použití univerzální znakové sady možné ukládat, třídit, porovnávat a zobrazovat údaje zapsané v libovolném jazyce. Vznik jednotlivých jazykových variant uživatelského rozhraní a lokálních rozdílů je pro nás výzvou a úkolem číslo 1 v tomto směru pro letošní rok. Momentálně pracujeme na následujících jazykových variantách: slovenská, polská, anglická, německá, francouzská, holandská a ruská. Další jazykové varianty by měly postupně vznikat v příštích letech. Instituce a úřady, resp. organizace mimo průmyslová odvětví jsou taktéž zaměstnavateli, na které se vztahují právní požadavky týkající se ochrany zdraví zaměstnanců i ochrany majetku např. před požáry. Stejně jako průmyslovým podnikům může služba RISCON - Public Cloud přijít vhod například obcím, městům nebo školám, nebo varianta RISCON - Private Cloud sítím nemocnic, úřadů a jiných větších organizací.
Za zvážení stojí tyto možnosti zejména tam, kde příslušný rozpočet není nafukovací a integrované unifikované řešení může přinést druhotné úspory, které lze využít pro jiné účely.
release 3.58, (c) 2014-2024 RISCON s.r.o.