Sada IT nástrojů RISCON - oč se jedná?

Integrované řešení sdružující agendy spojené s bezpečností a ochranou zdraví při práci a ochranou životního prostředí, podporou pro navazující systémy řízení (managementu) a naplnění nejfrekventovanějších právních požadavků v těchto oblastech.
Vše na jednom místě Úspory času a nákladů Připraveno pro "cloud"
RISCON je v podstatě databáze uchovávající a zpřístupňující data z jednotlivých agend, které jsou vzájemně propojeny, čímž odpadá nutnost vkládat stejné informace do několika systémů nebo excelových tabulek. Pro řízení bezpečnosti a životního prostředí je tedy možné používat jedinou aplikaci. Z pohledu uživatele je tak vše mnohem jednodušší. RISCON sdružuje mnoho agend, které jsou obvykle zpracovávány odděleně, mnohdy dokonce na jednom PC, kdy data není možné efektivně sdílet. Vedle snadného sdílení bez ohledu na lokalitu jsou příslušné funkce RISCONa zpracovány tak, že obvykle zaberou zlomek času ve srovnání s jinými řešeními. Můžete tak svůj ušetřený čas uplanit podle svého uvážení. RISCON v novém provedení využívá nejpokročilejší databázi na světě. To umožňuje nasazení v tzv. "privátním cloudu" resp. serverovnách velkých podniků, i v tzv. "veřejném cloudu" tak, aby řešení bylo přístupné i těm, kteří nemohou investovat úsilí, prostředky a čas do provozu potřebné IT infrastruktury. Co stojí statisíce, může být k dispozici za pár stokorun, aniž byste poznali rozdíl.
Uživatelské analýzy online Integrace s okolím E-mailová upozornění
Téměř všechna uložená data lze filtrovat, seskupovat, zobrazovat v grafech či podle vlastních pravidel vytvářet nové sloupce. Data lze tedy přetvářet v informaci, na jejímž základě lze přijímat kvalifikovaná rozhodnutí. Vždy víte, že po příštím kliknutí vidíte online reálná data, ať jste kdekoliv. RISCON lze snadno integrovat do podnikového intranetu. Zaměstnancům se jeví jako další služba podnikového informačního systému. Z aplikace je možné se snadno pomocí hypertextových odkazů propojovat s externími dokumenty a službami na podnikové úrovni. Jak je dobře známo, tabulkový kalkulátor je fajn, lze jej rychle použít, nicméně včasné varování nám nepošle. RISCON informuje automaticky o termínech na technických zařízeních, o plánovaných úkolech, o úrazech, nehodách a požárech. Dokonce je možné nechat vedoucí zaměstnance pravidelně informovat o stavu plánovaných školení a lékařských prohlídkách jim podřízených zaměstnanců.
Použitelnost, ochrana investic Přehled agend/funkcí Související dokumenty
Využívání aplikace RISCON nikoho nenutí, aby koupil nové koncové zařízení nebo aby používal operační systém určité provenience. RISCON lze používat i na relativně starších PC s nainstalovanými Windows (XP, Vista, 7, 8, 8.1) stejně jako na platformách Mac, Linux nebo Android. Zálohování probíhá vždy na straně serveru, což uživatele nezběhlého v IT dovednostech zbavuje dalších starostí. Funkcí a agend, jimiž je aplikace RISCON vybavena, je nemalý počet. Proto jsme jejich základnímu popisu věnovali zvláštní stránku. Máte-li teď trochu času, lze tento přehled prostudovat...
Zjistit více...
S aplikací RISCON souvisí několik základních dokumentů. Mezi ně patří jednak Všeobecné smluvní podmínky pro využívání služby "RISCON - Public Cloud" nebo popis základních technických požadavků pro instalaci aplikace na server vaší organizace či definice a popis základních pojmů. Uvažujete-li o využití kterékoliv varianty, doporučujeme tyto dokumenty prostudovat...
Zjistit více...

Reakce některých uživatelů


"RISCON je jediným nástrojem v této oblasti, který má smysl..."

"Odcházím do jiné firmy. Co mohu udělat proto, abych mohl váš systém využívat i tam?"

"Auditoři přišli, viděli, zasalutovali a odešli..."

"Bez RISCONa bych si dnes řízení výcviku pro našich 2100 zaměstnanců neuměla představit..."

"Typické pravidelné reporty už dneska nedělám. Na poradě vše promítám rovnou na plátno a vidíme vše online..."

"Je to dobré. Před RISCONem jsem neměl tušení, co za nehody se v ostatních odděleních odehrává. Teď to vím hned a rovnou přemýšlím, zda-li by se totéž nemohlo přihodit i v mém oddělení..."

"Plánovat a zaznamenávat výcvik a školení s excelem? Kde že ty loňské sněhy jsou... :-)))"

release 3.58, (c) 2014-2024 RISCON s.r.o.